Locationbreakdown - Eksempel og skabelon

Ud fra manuskriptet skal du lave en liste over alle de locations, der skal bruges i filmen, og i hvilke scener de benyttes. Husk på, at der endnu ikke tale om nogle konkrete locations, men at det er typen af location, du skal beskrive.

Når du læser manuskriptet, så vær opmærksom på, om der er noget i manuskriptet, der har betydning for valget af location. Står der f.eks. direkte, at hovedkarakteren står og kigger ud af nogle store panorama-vinduer, så skal du selvfølgelig finde en location med store panorama-vinduer. Hvis scenen eksempelvis kræver meget plads (det kunne være til et slagsmål), er det også vigtigt du noterer den slags.

Hvis instruktøren eller fotografen har nogle konkrete krav til location, skal du også notere det i dit manusbreakdown.

Når du efterfølgende er på jagt efter dine locations, vil det være en god idé at lave plads til kommentarer i dit breakdown, så du kan notere kommentarer ned til hvert locationforslag. Du kan jo nemt have mange forslag til en enkelt location, så det kan hurtigt blive svært at huske detaljerne om hvert forslag.

Til sidst vil det være en god idé at gøre plads til kontaktoplysninger, så du kan skrive dem ind, så snart du har en konkret location på hånden.

 

Hold styr med en locationliste

Det er meget vigtigt at holde styr på informationer om locations, både mens man leder, og når man har besluttet sig og lavet aftaler om lån af location.

Hvordan lever location op til kravene? Hvem er kontaktperson? Hvor meget strøm er der adgang til? Og toiletter, køkkenfaciliteter og opholdsrum til filmholdet?

Brug locationliste-skabelon til oplysninger om dine locations. Husk løbende at opdatere dokumentet.