Instruktørassistent

Funktionsportræt

Instruktørassistenten er kreativ sparringspartner for instruktøren, og som instruktørassistent skal du være rigtigt godt inde i instruktørens idé og vision, så du nogle gange kan fungere som stedfortræder eller vikar for instruktøren. Derfor skal du sørge for at spørge ind til instruktørens tanker om alt fra stil over casting til production design og klip. 

Det er også en stor del af din opgave at gøre instruktørens arbejde lettere. F.eks. ved at sørge for at videregive vigtige oplysninger til de andre funktioner og uploade billeder og dokumenter til jeres filmlinje.

Sammen med casteren arrangerer du også, at alt er klart til en eventuel casting.

Du sørger sammen med indspilningslederen for, at alt er klart til optagelserne, så instruktøren kan koncentrere sig om at instruere de skuespillere, der har tale-roller.

Det kan også være din opgave at udtænke og styre statisternes grupperinger og bevægelser.

En del af dit arbejde går ud på at udføre tidskrævende arbejde, der vil højne projektets kunstneriske kvalitet, men som måske er for tidskrævende til, at instruktøren kan nå det. Som instruktørassistent kan du f.eks. lave interviews med personer, der ved noget om det tema, I skal lave film om, og bringe dine inputs tilbage til instruktøren. Det kan også være, at du skal instruere eventuelle second unit-optagelser.

Instruktørassistenten er instruktørens højre hånd, og derfor får du i det nedenstående en kort beskrivelse af instruktørens arbejdsfunktioner.