Bag om filmen (gruppe)

Funktionsportræt

Bag om-filmen handler om, hvad der sker bag kameraet på en filmproduktion. Den må gerne indeholde morsomme elementer, men den skal stadig være en seriøs dokumentation af, hvordan et filmhold (hovedfilmen) har lavet en film. Den skal give mening for andre end jer selv, f.eks. jeres venner og forældre og andre, der skal lave en filmproduktion.

I bag om-gruppen kommer I til at stå over for en stor udfordring, fordi I vil komme i nogle situationer, I ikke kan forudse. Udfordringen er at holde fokus på det, I på forhånd planlægger at ville filme og samtidig holde øjne og ører åbne overfor, hvad der sker af uforudsete ting.

Der er to eller tre personer på bag om-holdet, som dækker disse funktioner

  • Bag om-instruktør: Har det kreative overblik og skal være sparringspartner for de andre i gruppen. Forbereder og står for interview med hovedpersonen. Deltager i klipningen.
  • Bag om-fotograf: Har ansvaret for at filmen bliver formidlet som billedfortælling. Filmer interviewet og en række passende stemningsbilleder. Er også med i klippefasen.
  • Bag om-tonemester: Sørger for den gode lyd, både på interviewet med hovedpersonen og ved at vælge musik, der underbygger filmen. Deltager i klipningen med særligt ansvar for lydsiden.

En stor del af tiden bruges på at klippe bag om-filmen. Alle hjælper til med klipningen. Der skal også afsættes god tid til lydefterarbejde, grafik og evt. colorgrading – det er disse ting, der for alvor er med til at give filmen et finish.

Jeres bag om-film bliver typisk 3-5 min. og kommer med på holdets offentlige produktionssite på Filmlinjen.dk, hvis jeres producer (lærer) vælger at offentliggøre, når holdet er færdigt med alt. 

Herover kan I se, hvordan bag om-holdet har arbejdet på en produktion.